Arthur en zijn vader Leon spelen voor u klassiek repertoire afgewisseld met bekende volksliederen en improvisatie.

Ze hebben voor koningspaar en president gespeeld, én in de Blue Note in New York muziek gemaakt: nu komen ze naar het sfeervolle podium van de kerk in Zuiderwoude. Zij presenteren een levendig, melancholisch en emotioneel programma waarbij de viool, altviool, piano en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn.

Op het programma staat Mozart, een duo voor viool en altviool, en Bach/Gounods Ave Maria op viool en gitaar/piano. Vervolgens ook een Caprice-Etude van Wieniawski. De mannen spelen ook Oekraïense liederen op viool en gitaar/piano en Tico Tico van Z. de Abreu.

Altviolist Leon Rusanovsky (1949) is geboren in Kiev (Oekraïne), woont meer dan 40 jaar in Nederland en was tussen 1979 en 2004 plaatsvervangend solo-altist bij het Nederlands Kamerorkest. Naast altviool speelt hij ook gitaar en piano. Hij geeft muziekles, houdt zich bezig met jazzimprovisatie en trad als een van de eerste Nederlanders op in de ‘Blue Note’ in New York. Leon is actief als componist van klassieke en populaire muziek.

Violist Arthur Rusanovsky (1993) is geboren in Amsterdam. Hij studeerde in Amsterdam en Berlijn (cum laude). Hij is prijswinnaar van nationale- en internationale muziekconcoursen. Hij is deel van het TONAListen-impresari­aat, dat zich inzet voor het populariseren van klassieke muziek bij jongeren. Zo treedt hij vaak op voor scholieren en vindt het belangrijk dat jongeren in aanraking komen met de magie van klassieke muziek. Hij speelt op een viool, gemaakt door E. Rocca in Genua. En met een strijkstok, gemaakt door A. Lamy in Parijs, in bruikleen van het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.

Te beluisteren:

Arthur & Leon Rusanovsky ~ W.A. Mozart Duo for violin and viola Nr. 1 in G Major (KV 423) (youtube.com)

Oekraïense Liederen ~ Duo Rusanovsky (youtube.com)

 

Datum:

Zondag 24 maart 16.00 uur

Locatie:

kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1

Entree:

kaarten à € 12,50 (uitsluitend pinbetaling), tot 18 jaar gratis toegang

Reserveren: om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan
jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 39).