Kinderconcert voor jong en oud met Saartje Van Camp (cello en zang) en Sebastiaan van Delft (orgel en piano). Bij dit concert valt veel te beleven, te horen én te zien.

6 november, Kerk te Zuiderwoude; aanvang om 16.00 uur

Saartje en Sebastiaan maken muziek bij de film Monnik en Vis van Michaël Dudok de Wit, Saartje zingt Walla Kristallaliedjes van over de hele wereld, waarbij ze zichzelf begeleidt op de cello en samen spelen ze een improvisatie op een lied uit de 14e eeuw. En als klapstuk spelen ze muziek bij de Russische animatiefilm Parasolka, waarbij kinderen van de Overhaal en kleinkinderen van grootouders uit Zuiderwoude voor de special effects zorgen. Gaat het ze lukken om op de goede tijd de klap op de kop te verzorgen, of de wind te laten gieren?

Entree: volwassenen 7,50 euro, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro.
Reserveren kan op: jeanneklein@planet.nl

Saartje Van Camp studeerde cello aan het conservatorium. Ze speelt in theaters en op festivals haar eigen muziekvoorstelling ‘Walla Kristalla’, een uitbundig liedjesverhaal voor iedereen. Ze werkt samen met Spinvis, bij wie ze cello speelt en zingt. Samen maakten ze in 2014 de gedanste opera ‘Kintsukuroi’. In 2015 reisden ze het land door met theaterconcert ‘Oogcontact van de eenzaamste soort’.
Saartje speelt vaak in muziektheaterproducties en werkte o.a. met Orkater, het Rosa Ensemble en het Belgische dansgezelschap Les Ballets C de la B. Samen met o.a. Spinvis, Wende Snijders, Karina Kroft, René Groothof en Xander Straat maakte ze voorstellingen voor theater, Oerol en de Parade. Ook trad ze op met dichters als Simon Vinkenoog en Ingmar Heytze. Daarnaast werkte ze mee aan kindervoorstellingen en kinderconcerten, o.a. in samenwerking met het Concertgebouw en het Asko/Schönberg Ensemble. Voorjaar 2016 speelde ze bij theater Sonnevanck de kindervoorstelling Lelijk 1dje in een regie van Annechien Koerselman.

Met organist Sebastiaan van Delft vormt ze een duo dat een mix van oude en nieuwe muziek speelt.
Sebastiaan van Delft werd in zijn jonge jaren al onweerstaanbaar aangetrokken tot de mysterieuze, bijna spookachtige sferen van het kerkorgel. Hij studeerde klassiek kerkorgel aan het conservatorium en volgde als pianist lessen bij verschillende jazzmusici. Hij is jarenlang pianist geweest in Carel Kraayenhof’s ‘Sexteto Canyengue’.Sebastiaan vormt een trio met saxofonist/fluitist Pieter de Mast en tabla-speler Sandip Bhatacharya. Met David Kweksilber en Michiel van Dijk vormt hij zijn eigen elektro-akoestische funkband Downbeat Syndrome.