Zondag 1 januari 2017, 16.00 uur: nieuwjaarsconcert met Raaf Hekkema

I januari, Bach op 1 instrument in de kerk van Zuiderwoude: dé traditie van de Catharinastichting.
Ook dit jaar blijven we daar trouw aan, maar wel met een instrument dat in de tijd van Bach nog niet bestond: de saxofoon. Raaf Hekkema speelt op sopraan- en altsax vioolpartita’s en cellosuites en vertelt waarom dat volgens hem ‘mag’: Bach of sax. Na afloop is er gelegenheid een glaasje te drinken en te proosten op het nieuwe jaar.

Raaf Hekkema: Meervoudig prijswinnaar Raaf Hekkema heeft een avontuurlijke geest. Paganini’s vioolconcert met orkest spelen, Hekkema deinst er niet voor terug. Hij geeft ongeveer honderd concerten per jaar over de hele wereld, waarbij hij voornamelijk arrangementen van eigen hand uitvoert. Dankzij de decennialange intensieve samenwerking met de andere leden van Calefax Rietkwintet, allen geschoold door de prominente houtblazers van het Concertgebouworkest, heeft Hekkema’s spel een karakter dat zich met geen andere saxofonist laat vergelijken. Raaf Hekkema is vanaf 2015 als hoofdvakdocent saxofoon verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Uit de pers over Paganini Caprices for Saxophone: ‘Raaf Hekkema is gek. En daar mogen wij blij mee zijn. Want anders hadden we nooit Paganini’s beroemde caprices in een versie voor saxofoon gehad (…) Hij speelt alle caprices ook nog op zo’n wijze dat het geen moment gaat vervelen. Hekkema is gek, maar het is wel een briljante gekte.’ (Luister)

Toegang € 10.00. Kaarten vanaf 15.30 uur in de kerk verkrijgbaar.
Reserveren: tot uiterlijk 30 december op jeanneklein@planet.nl. Graag naam en adres vermelden. U ontvangt een bevestigingsmail.