Oosterse magie op gitaar.

Gitarist Jan-Wouter Oostenrijk liet zijn gitaar ombouwen tot quarter-tone guitar, een uniek instrument waarmee hij precies de goeie noten kan spelen om de klankwereld van de Noord-Afrikaanse muziek en melodieën uit Midden-Oosten te kunnen laten horen. Hij ontwikkelde de crossovers Magreb jazz en Sharqi Blues – eigen muzieksoorten waarmee hij al bezig is sinds zijn tijd op het conservatorium.

In westerse muziek is de halve toon de kleinste afstand tussen de tonen, denk aan de witte en de zwarte toetsen op de piano. Kwarttonen liggen daar nog weer tussen in. Jan Wouter is de eerste die op de kwarttoon gitaar een mastertitel behaald en speelt een toonaangevende rol in de internationale ontwikkeling van dit genre. Met die kersverse mastertitel op zak is hij de komende maanden te horen in het land.

Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend jazz gitarist aan het conservatorium van Amsterdam in ’94 en behaalde zijn master in Rotterdam. Voor zijn muzikale carrière deed hij een opleiding als instrumentmaker. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in1996. Afgelopen decennia zette hij zijn vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz wereldwijd op de kaart.

Traveling East is zijn nieuwe akoestische solo programma waarin hij op zelfgebouwde kwarttoon gitaren succesvol Arabische klanken met jazz, blues en roots integreert. Met eigen composities, traditionals en maqam improvisatie verovert hij nieuw terrein met deze desert blues sound.

Wanneer: zondag 18 december, 16.00 uur
Waar: kerk van Zuiderwoude (kerk open vanaf 15.30)
Entree: € 12,50 (tot 18 jr gratis), bij voorkeur met PIN-betaling

Reserveren: om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan
jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 4).