Schilderijen van landschappen, stillevens, bloemen

Mooi Waterland inspireert elke dag in elk jaargetijde, bij elk weer en op elk uur van de dag of nacht.

Nanna de Klerk wil iets van de schoonheid van het omringende landschap  vastleggen om te bewaren voor later, in kleine, uiterst verfijnde schilderijtjes. Als door een brievenbus, waargenomen streepjes landschap. Elke dag een ander tijdstip, van heel vroeg in de morgen bij zonsopkomst tot laat in de avond bij zonsondergang, bij sneeuw en mist, bij zon en regen.

Zo ontstond deze serie, waarvan elk paneeltje als titel draagt het tijdstip waarop het beeld werd vastgelegd. Een kleine tijdreis door de seizoenen en de jaren van Wonderschoon Waterland. In een tijd waarin verandering van natuur en landschap in versneld tempo plaatsvindt wil Nanna juist die momenten van schoonheid vastleggen voor toekomst en nageslacht.

Nanna schildert een verfijnde werkelijkheid Met eindeloos geduld en precieuze penseelvoering worden de onderwerpen in doorschijnende glacerende lagen geschilderd. Hierdoor krijgt de schildering een emaille-achtig oppervlak met een zijdeachtig uitstraling. Door de vele opgebrachte lagen schijnen de kleuren vanuit de diepte naar het oppervlak te komen en dragen zodoende bij aan de glans en delicaatheid van het werk. Het werk wordt gerekend tot het “hedendaags realisme”.

Data: 2 juli t/m 26 juli, dagelijks van 13.00 – 16.00 (tevens de zomeropenstelling van de kerk)

Locatie: kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1


www.nannadeklerk.nl