Start het Nieuwe Jaar goed met Bach:

Op 1 januari 2024 speelt violist Raven Mischke twee stukken van Bach .

Op het programma staan:

  1. de 2e partita in D klein BWV  1004
  2. en de eerste sonate in G klein BWV 1001.

Raven Mischke werd in 1993 te Amsterdam geboren en begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf zijn twaalfde speelde hij in diverse Jeugdorkesten, en zijn jong talent werd gestroomlijnd aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2017 afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie aan hetzelfde instituut alsmede in Gothenburg en Kopenhagen waar hij nu mee speelt met het Kopenhaags Philharmonisch Orkest; samen met een opkomend piano trio timmert hij aan de weg voor een mooie muzikale toekomst. In Nederland speelt hij geregeld met het Wonderfeel Festival Orkest, Sinfonia Rotterdam, en de Nieuwe Philharmonie in Utrecht. Hij volgde masterclasses bij beroemde violisten zoals Pinchas Zukerman en Augustin Hadelich.

Voor hij verhuisde naar Scandinavië was Raven actief als dirigent bij jeugdstrijkorkest Camerata in Amstelveen, en als coach bij het Noordhollands Jeugdorkest.

Raven speelt op een Boris Sverdlik viool, vervaardigd naar een beroemd Stradivarius model.

Behalve Bach speelt Raven heel graag muziek van Mozart, Schubert, Beethoven, en Brahms: “de muziek van Mozart is ontzettend elegant en grappig maar ook mooi; in Schubert zit het subtiele poëtische drama, het verdriet en grote reizen; in Beethoven zit de hartstocht, de waanzin en de uitspatting van levenslust; in Brahms klinkt een bijzondere combinatie van vervlochten melodieën, een altijd aanwezige voortstuwing, en een gevoel van lotsbestemming.”

Datum:

Maandag 1 januari , 16.00 uur

Locatie:

kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1

Entree:

kaarten à € 12,50 (uitsluitend pinbetaling), tot 18 jaar gratis toegang

Reserveren: om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan
jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 39).