Kunst en kinderdromen in kerk Zuiderwoude

Schilderijen van initiatiefnemer Hetty van der Linden en meer dan 100 kunstenaars uit 43 landen laten dromen uitkomen van kansarme kinderen uit Brazilië, Tunesië, Moldavië, Bulgarije, Taiwan, Madagaskar, Bosnië, Kroatië, Marokko, Chili, Argentinië, Peru, Uganda, USA en Zuid-Afrika. Zie ook  ook paintafuture.org

Kinderen moesten hun ogen sluiten, denken aan hun grootste droom en die schilderen. Het penseel is hun toverstok en helpt de droom te laten uitkomen. De dromen zijn heel verschillend. Een huis is een vaak terugkerende droom, maar ook eten voor de hele familie, een fiets om niet uren naar school te hoeven lopen of om water te kunnen halen, of de wens Olympisch turnkampioen te worden. Elke tekening is goed, het gaat niet om de kwaliteit van de afbeelding, maar om de droom. 
Diverse kunstenaars ver­werkten de tekeningen van deze kinderdromen in hun schilderij. Negentien van deze kunstwerken hangen in de Kerk van Zuiderwoude te wachten op het mooie moment dat het publiek ze mag komen bewonderen. Een verkocht schilderij = een droom die uitkomt.

De opbrengst van de schilderijen wordt gebruikt om deze kinderdromen te realiseren. Van één schilderij kan al een huisje gebouwd worden. Van de opbrengst van twaalf schilderijen kon een hele dovenschool in Argentinië worden ingericht.” De verf wordt gesponsord door Talens, de resorts sponsoren het verblijf van de deelnemers, de kunstenaars doneren hun schilderijen aan de kinderen, iedereen zet zich in als vrijwilliger voor Paint a Future. Daardoor zijn de kosten minimaal en blijft er niets aan de strijkstok hangen.

Data: 5 – 27 juli 
Openingstijden: dagelijks toegankelijk van 13.00 – 16.00 uur (tevens de zomeropenstelling van de kerk)