Waterland’ – schilderijen en giclees

Frans van Vuuren is geboren en getogen Amsterdammer en was vóór zijn pensionering werkzaam als docent in Amsterdam. Al eerder exposeerde hij in Het Kruithuisje in Alkmaar met de expositie ‘Waterland’. Deze keer dus in het hol van de leeuw. De expositie is een mix van schilderijen en een aantal kunstdrukken van eigen werk.

Tijdens wandelingen in binnen- en buitenland blijft Frans gefascineerd door met name landschappen en de dorpjes die daarin gesitueerd zijn. Een en ander verwerkt hij in zijn doeken, daarbij geïnspireerd door o.a. de Duitse expressionisten van die Brücke, de schilders van het Groninger collectief De Ploeg en de schilders van de Bergense school. Frans is autodidact en werkt voornamelijk met acrylverf. Nog regelmatig ontdekt hij ‘nieuwe’ schilders die hem steeds weer inspireren. Vorm en kleur in alle eenvoud dáár gaat het om!

Data: 29 juli t/m 28 augustus, dagelijks van 13.00 – 16.00 (tevens de zomeropenstelling van de kerk)

Locatie: kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1

Onder het motto “No cure no pay” werkt hij ook in opdracht.  Een aantal van zijn schilderijen is verkrijgbaar als Giclee (kunstdruk) op A3 en A4 formaat in een oplage van maximaal 25 stuks.
Inmiddels is een flink aantal werken gekocht door particulieren en zijn werken aangekocht door de gemeente Diemen.

Alle schilderijen worden geleverd in een houten baklijst tenzij anders wordt vermeld.
Een overzicht van zijn werk is te zien op www.fransvanvuuren.nl