Concert Hermine Deurloo & Mike Boddé. 

In 2023, tien jaar na de doorstart van de Catharina Stichting, staan we stil bij dit jubileum met een bijzonder concert. We hebben Hermine Deurloo en Mike Boddé, beiden veelvuldig te horen in de grotere concertzalen, bereid gevonden op te treden in de intieme setting van het bescheiden vlakkevloerpodium in de kerk van Zuiderwoude. Dat wordt genieten!

Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze regelmatig te zien was bij Podium Witteman. Zij delen een muzikale voorkeur voor lyrische melodieën en improvisatie. 
 
In de kerk van Zuiderwoude spelen zij muziek uit films, Braziliaanse muziek en ook een ode aan Toots Thielemans zal niet ontbreken! En uiteraard komen tijdens het concert grappige of wetenswaardige anekdotes langs van Mike Boddé.
 
Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrument. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Steve Gadd en Rembrandt Frerichs tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. O.a. in reclames geeft Deurloo een bekende rookworst net dat beetje extra pit. 
 
Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar Jazz te leren spelen. Daarna, terug in Nederland, studeerde hij Chinees en ging hij naar het conservatorium. Hij trad op met onder andere het Metropole Orkest, is componist van reclamemuziek en kinderliedjes, en vanaf 2015 vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd. 

 

Nederland, Amsterdam, 24 april 2018
Mike Bodde en Hermine Deurloo
Foto: Merlijn Doomernik
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

De media
  • Peter J. Korten – JazzFlits: Hermine Deurloo speelt fris en loepzuiver, met schijnbaar speels gemak. Ze heeft gevoel voor mooie composities en gaat daarbij geen uitdaging uit de weg.
  • Vrij Nederland – Rudie Kagie: De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”
  • Nederlands Dagblad: “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg. Knap hoe op de CD Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan. 
Datum: zondag 5 november, 16.00 uur
Locatie: kerk Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1
Entree: kaarten à € 12,50 (uitsluitend pinbetaling), tot 18 jaar gratis toegang

Reserveren: om van een plek verzekerd te zijn, stuur een e-mail aan
jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl

Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 39)