Het beste cellokwartet van Nederland komt naar Zuiderwoude! Het Couperus kwartet bestaat uit Justa de Jong, Eduard Ninot Roig, Sanne van der Horst en Tom van Lent, vier cellisten uit het Residentie Orkest. Muziek uit alle tijden, zowel de voor deze combinatie speciaal bewerkte muziek als de originele cellokwartetten muziek.

CouperusKwartet2

Dat ze als Kwartet ooit begonnen zijn op De Parade, geeft hun veelzijdigheid wel aan. Bovendien – zo zeggen ze zelf – zijn cellisten van alle musici de leukste mensen. En dat komt dan weer omdat de cello het mooiste instrument is dat er is: een instrument met zo veel verschillende mogelijkheden!

In het koffieconcert speelt het Couperus Kwartet ook een stuk van de Nederlandse componist Samuel de Lange (1840-1911). De Lange was niet alleen componist en organist, maar koesterde een grote liefde voor de cello. Daarnaast spelen ze één van de mooiste strijkkwartetten die er zijn: een bewerking van het strijkkwartet van Maurice Ravel.

De cellisten zullen vertellen over de muziek en hun instrumenten. Hun enthousiasme en passie werkt aanstekelijk! Ze spelen heel veel samen, en ze hebben er zin in om naar het Waterland te komen om hier te spelen. Wij zijn trots dat we vier musici van het allerhoogste niveau mogen verwelkomen. Het belooft een bijzonder en spectaculair concert te worden.

Tijdens de kerkdienst zullen de vier cellisten elk een deel spelen uit de vijfde suite van Bach. In het koffieconcert spelen ze sámen de Prelude van deze suite.

Als Justa de Jong uitlegt waarom het juist zo leuk is om een bewerking van een fuga van Bach met vier cello’s te spelen vertelt ze enthousiast dat in zo’n fuga een thema zich herhaalt, steeds net iets anders, zichzelf aanvullend en uitdagend en achtervolgend. Wanneer dat met vier cello’s gespeeld wordt achtervolgen die elkaar en dagen ze elkaar uit; zo komt de dynamiek pas echt tot zijn recht.

Om zulke geweldige concerten te kunnen blijven organiseren, is uw vrijwillige bijdrage noodzakelijk.

10:00 uur aanvang kerkdienst

11:00 koffie en thee

11:30 – 12:30 koffieconcert