Zondag 2 februari 2014 om 15.00 uur, kerk van Zuiderwoude (toegang 10 euro)

Quartet van zang, gitaar, harp en bastrombone

Quartet van zang, gitaar, harp en bastrombone

In een combinatie van eigenzinnigheid en authenticiteit herkennen 4 musici elkaar in dit concert. Twee aparte duo’s vermengen als kwartet hun roots en spelen onder andere versnelde, eigentijdse muziek van Guillermo Lago, warme, melancholische melodieën uit Portugal, een opzwepende Braziliaanse Brejeiro en virtuoze, spectaculaire muziek van de Nederlandse componist Chiel Meijering.

Duo AIemaHaring bestaande uit bastrombonist Brandt AIema en harpiste Astrid Haring is het eerste bastrombone-harp duo ter wereld. Ze spelen hun unieke repertoire, van Brazilië tot Hongkong en van Singapore tot Nashville(USA). Ze traden al eerder op in Zuiderwoude bij Reflexions 3. Geïnspireerd door de samenwerking van Astrid met Magda Mendes in verband met een cd-productie van Ward Veenstra en de release van een prachtige cd en film ‘Casa da Bôxa’ door Magda én Ward, ging Duo AIemaHaring voor dit concert voor het eerst de samenwerking aan met Magda en Ward.

Dit concert werd eerder gegeven in SLENDOR van waaruit iedere vrijdagavond de radio uitzending ‘Opium op 4’ wordt verzorgd. Het komt in de plaats van het vanwege ziekte uitgestelde optreden van Daniël Versteegh.

Magda Mendes: “Casa da Bôxa is de naam van het huis van mijn voorouders, een familie die bekend stond om haar vreemde gewoontes. Het waren dromers, schrijvers, leraren en muzikanten. Mijn grootvader richtte dit huis in als school waar hij, tachtig jaar geleden, mensen leerde lezen. In Bairrada (klein stadje in Portugal) betekent de uitdrukking ‘jij lijkt op iemand van Bôxa!’ hetzelfde als ‘ben je helemaal gek geworden?!’ Na acht jaar in het buitenland gewoond te hebben voelde ik de sterke behoefe om terug te keren en het verhaal te delen over mensen die zich anders voelen en daarom als raar bestempeld worden. Casa da Bôxa is een ode aan alle ‘Bôxas’ in de hele wereld.”