Een kind dat in de voetsporen van zijn of haar ouders treedt, is een mooi gegeven. Dat geldt ook voor vader Eddy en dochter Tessa Posthuma de Boer, beiden fotograaf van beroep.

Expositie: Elke zat. en zon. 28, 29 mei, 5, 6 en 11, 12 juni
Van 13:00 – 16.00 uur Kerk van Zuiderwoude /

/ 12 juni om 15:00 uur: Finissage met verkoop foto’s

“De fotografie kent vele wegen en richtingen. Hoe verschillend ons werk ook is, we delen een aangeboren compositiegevoel en een grenzeloze liefde voor fotografie. We bewandelen ieder een andere weg, vanuit verschillende inspiratiebronnen en soms met een andere horizon. Af en toe kruisen onze wegen elkaar; dat is bij uitstek de plek waar we onze professionele ervaringen kunnen delen en ideeën uitwisselen. Ook op deze dubbelexpositie in Zuiderwoude komen we elkaar tegen.”

Eddy Posthuma de Boer (Amsterdam, 1931) is al meer dan zestig jaar journalistiek fotograaf voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. De wereld is zijn werkterrein, op zijn talloze reizen naar alle werelddelen heeft hij de mensen in hun leefomstandigheden op zijn eigen wijze gefotografeerd. Zijn boek Het Menselijk Bestaan verscheen in 2015. Voor de tentoonstelling ” In het zweet uws aanschijns” heeft hij foto’s geselecteerd  van werkende mensen die nog een origineel handwerk verrichten om het dagelijks brood te verdienen. Tijdloze beelden waarin machines en computers geen rol spelen.
www.eddyposthumadeboer.com

Tessa Posthuma de Boer (Amsterdam, 1968) studeerde in 1993 af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling fotografie. Sindsdien werkt zij als portretfotograaf voor een groot aantal kranten, tijdschriften en bedrijven. Ze fotografeert vaak schrijvers in opdracht van uitgeverijen. Ook maakt ze autonoom werk, dat regelmatig wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. Voor de tentoonstelling in de kerk van Zuiderwoude selecteerde Tessa een aantal portretten van haar dochter Zwaan, haar meest geliefde model.
www.posthumadeboer.com