Op zondag 21 mei 2017 organiseert de CatharinaStichting een bijzonder concert in Zuiderwoude: eigentijdse klarinetmuziek van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Dit vrolijke ensemble speelt een Ode aan Amsterdam, met onder andere arrangementen van Mahler en Mendelssohn en een spetterend stuk van Gencho Genchev, een Bulgaarse componist. Een voorproefje? Kijk hoe de heren Bach speelden in een Amsterdamse tram (filmpje).

Ode aan Amsterdam

Het kwartet brengt een ode aan haar eigen Amsterdam. Tijdens dit concert gaat u op expeditie door de muzikale geschiedenis van deze bijzondere stad. Met verrassende arrangementen bekijkt het kwartet Mokum vanuit verschillende perspectieven, zoals dat van een Oost-Europese straatmuzikant, maar ook vanuit de visie van de Argentijnse componist Diego Soifer, die in Amsterdam woont. Voor de een is Amsterdam het Venetië van het Noorden, voor de ander een multiculturele smeltkroes, een draaiorgelhoofdstad of een drugsparadijs.

Musici

Het kwartet bestaat uit Tom Wolfs, Jesse Faber, Sergio Hamerslag en de Monnickendamse Bart de KaterMuziek bij iedereen brengen, dat is waarin zij uitblinken. Daarbij houden ze van een geintje. Zo konden lange rijen automobilisten genieten van een fileconcert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg. Ook verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 met Bach (filmpje).

Professionele waardering

Professionele waardering is er ook. Het kwartet is al zes jaar een geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. In 2015 werd het kwartet genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In februari 2017 mochten zij op het Podium Witteman hun eigen remix spelen van Symfonie no. 1 van Gustav Mahler (filmpje).

Ook internationaal zijn de heren actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije en Portugal. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de programma’s.

In 2017 bracht het kwartet een cd uit in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw: Ode aan Amsterdam. Op deze cd staan liedjes van Wim Sonneveld en Ramses Shaffy, maar ook eigentijdse arrangementen van Mahler en Mendelssohn en een stuk uit La Bohème van Puccini.

Al dat moois is binnenkort te beluisteren in Zuiderwoude, in kader van het thema Waterlandse musici.

Wanneer: Zondag 21 mei, 16.00 uur
Waar: In de kerk van Zuiderwoude
Entree: 10 euro
Reserveren: Wij hebben ruimte voor maximaal 120 bezoekers. Reserveren is verstandig. Stuur hiervoor een e-mail aan jeanneklein@planet.nl en vermeld uw naam en adres.
Parkeren: Bij de kerk van Zuiderwoude is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw, of bij het Dorpshuis aan de Zuiderwouderdorpsstraat.