Foto: Toon Vieijra

Vorig jaar is Cultuur in de Kerk Zuiderwoude een nieuwe traditie begonnen: ‘Wintergasten’. Een open gesprek over het leven en werk van een inspirerende dorpsgenoot. Vorig jaar was Bibi Dumon Tak  te gast, dit jaar maken we nader kennis met Paulien Bom. Op zondagmiddag 29 maart vertelt zij over haar leven en werk in een gesprek met Charlotte Kremer en Marieke van Dam.

In 2018 schreef Paulien (met Herman Baartman) het boek: ‘Als het misgaat thuis’ over gezinnen waar de problemen zo groot zijn dat er instanties en hulpverleners bij betrokken zijn. Bijzonder, want het boek is geschreven vanuit het perspectief van de ouders. Opvoeden, opgroeien en veranderingsprocessen spelen op heel verschillende manieren ook in haar andere boeken een rol: de ‘Groeiwijzer van 0-1’ en ‘Groeiwijzer van 1-4’, ‘Kinderen en grenzen stellen’, ‘Op de kop getikt’, en ‘Bevlogen & belast – over het wel en wee van opgroeien met idealen’. 

Paulien is in Zuiderwoude natuurlijk wereldberoemd om het prachtige fotoboek van ‘Verlaten huizen’ dat ze samen met Toon Vieijra maakte in 2015. 

Waar komt haar fascinatie voor opgroeien eigenlijk vandaan? Uit wat voor nest komt zij zelf? Hoe was het voor haar om een boek te maken binnen de heftige verhalen van de Jeugdzorg? Genoeg vragen voor een boeiende middag. U bent van harte welkom!

Wanneer: zondag 29 maart om 16:00 uur

Waar: kerk van Zuiderwoude.

Entree: € 5,00

Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 32-A).

Reserveren: tot en met 7 maart via jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl. Toch verhinderd? Geen probleem, maar mail ons uw afzegging, dan weten wij op hoeveel bezoekers wij kunnen rekenen.