Opening van het culturele seizoen in Zuiderwoude! Op zondag 8 oktober organiseert de CatharinaStichting twee concerten van Claudia y Manito (‘Claudia en Manito’). Dit duo speelt melancholische zamba’s, ritmische polca’s, gevoelige tango’s en andere Zuid-Amerikaanse muziek. Bij het eerste concert ligt de nadruk op zang, Paraguayaanse harp en gitaar. Na de pauze wordt het duo versterkt door de swingende muzikanten van Brisa Latina. Fiesta!

Wanneer: Zondag 8 oktober, 15.00-17.00 uur
Waar: Kerk van Zuiderwoude
Entree: 10 euro voor een passe-partout (5 euro voor jongeren van 4 tot 18)
Reserveren: Wij hebben ruimte voor maximaal 120 bezoekers. Reserveren is verstandig. Stuur hiervoor een e-mail aan jeanneklein@planet.nl en vermeld uw naam en adres.
Parkeren: Bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Gouw 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis (Zuiderwouder Dorpsstraat 41).

Met gratis welkomstdrankje in de kerk!

Over Claudio y Manito

Claudia en Manito brengen muziek en liederen van het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia heeft haar hart verloren aan de Paraguayaanse harp, een prachtig instrument. Op deze harp speelt ze melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen. Hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel van deze muziek. Gipsygitarist Manito staat haar muzikaal terzijde met vurige solo’s en gevoelige fraseringen. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de legendarische flamencogitarist Manitas de Plata.

Over Brisa Latina

De swingende muzikanten van Brisa Latina spelen warme, dansbare Latijns-Amerikaanse muziek. Op het repertoire staan Mexicaanse bolero’s, swingende chacha’s, Spaanse rumba’s, Colombiaanse cumbia’s en Cubaanse son. In ons Dorpshuis spelen zij akoestische, inspirerende muziek. Een paar hapjes en drankjes erbij en we kunnen vrolijk de winter in!

Claudia van Trigt – Paraguyaanse harp
Frans van Keep – Gitaar
Bruce van Mulier – Contrabas
Laura van der Akker – Percussie
Manito – Flamencogitaar

Dit openingsconcert wordt gesponsord door de

Coöperatie Windenergie Waterland (CCW).