Programma 2017 – 2018

Openingsconcert

Zondag 8 oktober 2017 | Openingsconcert Claudia y Manito

Romantisch concert door Claudia y Manito (‘Claudia en Manito’). Dit duo speelt melancholische zamba’s, ritmische polca’s, gevoelige tango’s en andere Zuid-Amerikaanse muziek. In het tweede gedeelte, dat plaatsvindt in het Dorpshuis, wordt het duo versterkt door de muzikanten van Brisa Latina. Dan is het tijd om de heupen los te gooien in het Dorpshuis. Fiesta!
Kerk in Zuiderwoude | zondag 8 oktober | vanaf 15.00

Het openingsconcert 2017 wordt gesponsord door de Coöperatie Windenergie Waterland (CCW).

Zondag 5 november | Koffieconcert door Vocaal Mannenkwintet La Notte

Vocaal Mannenkwintet La Notte ontleent zijn naam (‘de nacht’) aan het rijke romantische repertoire van negentiende-eeuwse componisten die zich veelvuldig door de nacht hebben laten inspireren. Het ensemble zingt zeer afwisselend repertoire, van Franz Schubert tot oude muziek van componisten als Josquin des Prez, Dowland en Monteverdi, maar ook het lichtere repertoire van Engelse part-songs en van de Comedian Harmonists. Zangers zijn David Cohen (countertenor), Jan Krimp (tenor), Paul Blommaert (tenor) en Willem Bouwman (bas).
Kerk in Zuiderwoude | zondag 5 november 2017 | 11:30-12:30

Zaterdag 25 november | Lezing door Ben Visser: de Apocalyps in de kunst

Tijdens deze lezing zal de bekende Ben Visser uit Edam op onnavolgbare wijze uitleg geven over de Apocalyps en Het Laatste Oordeel in de beeldende kunst. Ben Visser gaf deze lezing drie keer eerder in Waterland, maar nooit eerder in Zuiderwoude. Destijds was er zo veel belangstelling dat de lezingen al snel volgeboekt waren. Zijn eerdere lezing in Zuiderwoude over de heilige Catharina was ook een groot succes.
Kerk in Zuiderwoude | zaterdag 25 november 2017 | 20:00

Zondag 10 december | Koffieconcert door Nienke Oostenrijk

Sopraan Nienke Oostenrijk treedt op met Jan Wouter Oostenrijk op gitaar en Arnaud Booij op keyboard met een mix van klassieke muziek, waaronder Ave Maria van Caccini en moderne klassiekers van Bizet, Gershwin en Cole Porter.
Kerk in Zuiderwoude | zondag 10 december 2017 | 11:30-12:30

Nieuwjaarsconcert

Maandag 1 januari | Nieuwjaarsconcert door Menno van Delft

Traditiegetrouw organiseert de CatharinaStichting op 1 januari een concert met muziek van Bach op één instrument. Dit jaar speelt Menno van Delft Bach op klavecimbel en orgel. Menno van Delft treedt wereldwijd op als solist en continuospeler en is een man van naam. Wij zijn trots dat we hem mogen verwelkomen in Zuiderwoude.
Kerk in Zuiderwoude | maandag 1 januari 2018 | 16:00-17:00

Kinderconcert

Zondag 4 februari | Kinderconcert door Achim Heine met Twitching Eye Trio

Deze dynamische slagwerkers spelen allerlei soorten slagwerk, met een klassieke basis. Het wordt een interactief concert: de kinderen mogen meedoen door te klappen en te bewegen, door body percussion en allerlei alternatieve slagwerkinstrumenten te gebruiken, waaronder ook alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals pannen. Swingende ritmes en dynamische beat!
Kerk in Zuiderwoude | zondag 4 februari 2018 | 16:00-17:00

Het kinderconcert 2018 wordt gesponsord door Tandheelkundig Centrum Volendam.

Zondag 18 maart | Koffieconcert door Jeroen Zijlstra

‘Gebed zonder band’ is een programma waarvoor Jeroen Zijlstra liederen schreef die dicht bij hem zelf staan. Als improviserend musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richtinggevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, getuigt hij losjes van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes die in stilte ontstaan.
Kerk in Zuiderwoude | zondag 18 maart 2018 | 11:30-12:30

Concert met dans

Zondag 27 mei | Concert Cellist Detmar Leertouwer met dans

Deze voorstelling van de cellist Detmar Leertouwer is een dialoog tussen cellist en danseres, onder begeleiding van piano. Er worden verschillende klassieke werken opgevoerd van ondere andere Bach, Britten, Doğru en Ligeti. Laat u verrassen!
Kerk in Zuiderwoude | zondag 27 mei 2018 | 16:00-17:00