Het Matangi Kwartet is al bijna 20 jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden, Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno, laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen; van klassiek tot dance en van jazz tot pop.

Speciaal voor dit Moederdag-lenteconcert spelen ze muziek met het thema natuur: Joseph Haydn strijkkwartet op.76/4, Giacomo Puccini’s  Crisantemi en ‘Harold in Islington’ van Michael Thomas. Met een excursie per fluisterboot door het Waterlandse weidevogelgebied wordt dit de perfecte moederdag. U kunt ook alleen het concert bezoeken.

Waar:                  Kerk van Zuiderwoude

Wanneer:            Zondag 12 mei 2019

10:00-11:30        Excursie-boot I vertrekt vanaf steiger Kerk-Ae Zuiderwoude

11:30                   Kerk open en koffie met Moederdagtaart

12:00                   Lente Concert Matangi Kwartet

13:00                   Kerk open en koffie met Moederdagtaart

13:30-15:00       Excursie-boot II vertrekt vanaf steiger Kerk-Ae Zuiderwoude.  Deze boot is niet meer te boeken maar nog wel de ochtendboot!!!

Voor wie:            Voor iedereen van 3 tot 103

Entree:                € 10 voor alleen concert, € 15,- inclusief excursie per fluisterboot, kinderen t/m 12 jaar gratis. Reserveren aanbevolen hier Bij reservering graag vermelden hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen. Alleen contante betaling mogelijk!

Foto’s gemaakt door Studio Oostrum

Het Matangi Quartet

‘We spelen zoveel verschillende soorten en stijlen muziek, die vragen allemaal om hun eigen interpretatie en presentatie. Daar zit voor ons de uitdaging en inspiratie.’ (Karsten Kleijer, altviolist van Matangi). Matangi deelde het podium met verschillende klassieke topmusici waaronder Miranda van Kralingen, Tania Kross, Ivo Janssen, Paolo Giacometti, Severin von Eckardstein en Lars Wouters van den Oudenweijer. Ook ontving het kwartet uitnodigingen voor diverse festivals, waaronder het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival, Festival d’ Aix-en-Provence, het Schleswig-Holstein Musik Festival, Festival de Carthage in Tunesië, de World Expo 2010 in Shanghai, het International Conservatoire Festival in St. Petersburg, North Sea Jazz en het Bevrijdingsfestival Utrecht.

‘De kracht van Matangi ligt in de kracht van de groep. We zijn vier onafhankelijke artistieke zielen waarbij het geheel meer is dan de som der delen’ (Daniel Torrico Menacho, violist van Matangi)
In 2002 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjes van de Groenekan Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek en in 2008 wonnen de Matangi’s de derde prijs op het Internationale Joseph Joachim Kamermuziekconcours in Weimar. Matangi bracht diverse cd’s uit bij Challenge Records International die stuk voor stuk met geweldige kritieken werden ontvangen.

‘Onstuimig en ongetemd, zo zou ik ons typeren. We kleuren niet binnen de muzikale lijntjes!’ (Maria-Paula Majoor, violist van Matangi). Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en treedt onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans, jazzpianist Michiel Braam, DJ Kypski, jazzvocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae. Met deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek slaagt Matangi erin een nieuw publiek warm te maken voor het strijkkwartet. En minstens zo belangrijk: het geeft extra inspiratie om het rijke klassieke repertoire dat in de afgelopen 250 jaar is opgebouwd – van Haydn tot Adès – met nieuw élan tot klinken te brengen.

Arno van der Vuurst, cellist van Matangi; ’Het publiek weet dat ze bij ons kunnen worden verrast. We zijn niet bang om ideeën uit te proberen; de mogelijkheden met Matangi zijn eindeloos!’

De excursie per boot door het Waterlandse Veenweide gebied

Samen met Staatsbosbeheer organiseert de stichting een boot­excursie in Waterland rond Zuiderwoude. De boot zal aan­meren aan de steiger van het Kerk-Ae te Zuiderwoude. Op de boot is ook een gids aanwezig die vertelt over het gebied, de flora en de fauna.

Afbeeldingsresultaat voor staatsbosbeheer grutto

De open ruimte, het vlakke land… Waterland geeft zijn geheimen pas prijs, als je er oog voor hebt. Dan blijkt een uitgedroogde koeienvlaai in het veld ineens een springlevende haas. En herken je het watervlugge dier dat over de weg springt als een wezel op jacht. Waterland is een gebied voor fijnproevers. Waterland wordt wel de ‘achtertuin van Amsterdam’ genoemd, maar daarmee doe je Waterland eigenlijk te kort. Dit is een groene, waterrijke wereld meteen ten noorden van het IJ. Met lage weilanden, plassen en lange sloten, slingerende dijkjes, bruggetjes, koeien, riet, boerderijen en oude dorpjes. In de wind, onder zware wolkenluchten en met heel veel vogels. Waar je ‘s zomers vaart en ’s winters schaatst. Dit is Holland zoals de hele wereld het kent. Waterland laat zich het beste vanuit een bootje ontdekken. Peddelend of tuffend door een doolhof van slootjes en hoog riet zie je koeien aan de waterkant. Een jong fuutje lift over het water mee op de rug van zijn moeder. Boven je buitelen kieviten en tureluurs door de lucht. Al varend ontdek je hier Holland op z’n best.

Dit Lenteconcert met excursie per boot wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Waterland en Staatsbosbeheer.