3 november 2013    11.30 uur Kerk Zuiderwoude

MUSICA LIRICA speelt en zingt Scarlatti, Rossi en Vivaldi
Alessandro Scarlatti ( 1660-1725 ), een van de belangrijkste opera-componisten uit de Barok schreef meer dan 500 cantates in opdracht van kerk en adellijke families. Veel van de wereldlijke ( niet-religieuze) cantates werden tijdens huisconcerten aan de hoven van de adellijke opdrachtgevers uitgevoerd. Vaak werd de onbereikbare en daardoor smartelijke Liefde bezongen.

Zo ook in de cantate ‘Nacqui a’ sospiri e al pianto’  een nog onbekende parel uit Scarlatti’s oeuvre. Verder op het programma werken van Domenico Scarlatti (1685-1757), de zoon van Alessandro, en trio-sonates van Salamone Rossi, een van de weinige joodse componisten uit de vroeg-barok die aan het hof van Mantua een onaantastbare status had verworven. Tot slot speelt MUSICA LIRICA de beroemde Folia-variaties van Antonio Vivaldi . De Folia is een oude, van oorsprong Portugese dans. Het korte, statige thema wordt door Vivaldi op diverse, vaak virtuoze wijze, omspeeld .

MUSICA LIRICA is een flexibel ensemble van prominente musici die hun sporen hebben verdiend op de nationale en internationale podia. Afkomstig uit diverse orkesten en ensembles zoals de Radio Kamer Filharmonie, Holland Sinfonia, het Groot Omroep Koor en het Mondriaan Kwartet komen zij een aantal keren per jaar bij elkaar om de mooiste muziek op de mooiste plekken te spelen. Bijzondere kerkjes, oude kloosters, musea en andere inspirerende locaties vormen het decor voor zorgvuldig samengestelde programma’s.

musicalirica

Annette de Rozario  (sopraan)
Edwin Blankenstijn  (viool)
Jiska ter Balt  (viool)
Diederik van Dijk  (violoncello)
Jan van Grootheest  (klavecimbel)

www.musicalirica.nl