– Foto gemaakt door Anne van Zantwijk – 

Jeroen Zijlstra treedt op 18 maart op met zijn solo-programma Gebed zonder band, waarvoor hij liederen schreef die dicht bij hem zelf blijven. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigt hij van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.

Over Jeroen Zijlstra

Als improviserend musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam Slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs kreeg. Voor zijn ‘maritieme kleinkunstjazz’ ontving het oeuvre van Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. Sinds 1998 toert zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra onafgebroken en met veel succes langs de Nederlandse podia.

Durgerdam  Klik hier voor muziek


Water

 “In de luwte schuilt de waarheid

In de schaduw wacht het licht”

Klik hier voor muziek

 

 

De pers over Zijlstra:
De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus. – de Volkskrant
Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer. – NRC

Waar:                  Kerk van Zuiderwoude

Wanneer:            zondag 18 maart 2018 | 11:30-12:30 | kerk open om 11:00

Entree:                vrijwillige bijdrage

Reserveren:        Geen reservering nodig

Jeroen Zijlstra treedt ook op tijdens de kerkdienst (10:00-11:00), waarbij u van harte welkom bent.

Meer informatie? www.debandzijlstra.com