Op zondag 4 februari organiseert de CatharinaStichting een kinderconcert in Zuiderwoude. Speciaal voor dit concert heeft Twitching Eye Trio nieuw repertoire gemaakt. De drie slagwerkers Achim, Marijn en Jasper nemen het jonge publiek mee in klankkleuren die vanuit de hele wereld zijn overgewaaid. De lievelingsbezigheid van de drie slagwerkers staat centraal: het produceren van mooie klanken en het weven van ritmische tapijten: een feest voor oog en oor. Soms is het wild en opzwepend en lekker groovy, dan weer verstild. Tijdens het concert worden kinderen uitgedaagd om mee te doen aan een korte body-percussieworkshop, maar ook om rustig te luisteren naar zachte tonen en subtiele momenten.

Het Twitching Eye Trio bestaat sinds 2007 en heeft sindsdien honderden voorstellingen gespeeld in Nederlandse theaters, vooral met de kindermuziektheaterproductie Trommelvuur. Het trio bestaat uit drie percussionisten: Achim Heine, Marijn Korff de Gidts en Jasper Goedman. Percussie heeft bij hen geen grens. Bekende en onbekende instrumenten, elektronica, mega-cajón (handtrommel uit Peru), marimba of doodgewone voorwerpen: alles gebruikt het trio om muziek mee te maken. Tussen de stukken door vertellen Achim, Marijn en Jasper over de gebruikte instrumenten en de gecomponeerde en/of geïmproviseerde stukken.

Kom je horizon verruimen en neem vooral jezelf mee als slagwerkinstrument. Bovenal: laat je verrassen en geniet!

Wanneer: zondag 4 februari, 16:00-17:00 uur (kerk open om 15:30)
Waar: Kerk van Zuiderwoude (Zuiderwouder Dorpsstraat 1)
Entree: 5 euro per kind, 5 euro per volwassene. (Graag contant betalen, hoeft niet gepast)
Reserveren: Reserveren aanbevolen. Stuur hiervoor een e-mail aan jeanneklein@planet.nl onder vermelding van uw naam en adres.

De muzikanten verzoeken de ouders om tijdens het concert bij hun kinderen te zitten.


Het kinderconcert wordt gesponsord door
Tandheelkundig Centrum Volendam.

CatharinaStichting | Cultuur in Zuiderwoude
www.catharinastichtingzuiderwoude.nl