Deze zomer exposeert elke maand een andere kunstenaar in de kerk van Zuiderwoude. In juni is de beurt aan Patricia Spoelder. Patricia is professioneel beeldend kunstenaar. Voor de serie Cityscapes schilderde ze straatbeelden uit Amsterdam.

Patricia heeft een voorkeur voor het industriële en het onvolmaakte. Zo zien we het nieuwe Centraal Station in aanbouw, inclusief bouwkeet en afscheidingshekken, maar ook een binnenvaartschip op de Amstel. Opvallend is de kadrering: waar anderen zorgvuldig zouden inzoomen op het ‘mooie’, richt Patricia Spoelder haar blik op de onafgewerkte rafelranden van de stad. Zoals de blinde zijkant van een flat, de bovenleidingen van trams of een lichtmast tegen een grijze lucht. Met grote compassie vertaalt zij deze vergeten ruimtes in onverwachte schoonheid. Met haar gevoel voor detail en haar koele, pastelkleurige streken weet ze zelfs van de oprit van een snelweg iets moois en zachts te maken.

Patricia studeerde aan diverse kunstacademies, waaronder de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Haar werk werd tentoongesteld in diverse galeries in binnen- en buitenland. Zo hingen haar schilderijen in de Verenigde Staten, Duitsland, IJsland, Finland en zelfs op Sri Lanka.

Patricia geeft ook teken- en schilderlessen, op haar atelier en op de Wackersacademie te Amsterdam.

“Vaak fiets ik met een fotocamera op zak door Amsterdam op jacht naar mooie beelden op verschillende momenten van de dag of in verschillende jaargetijden. Het water in de vroege ochtend geeft bijvoorbeeld een prachtig atmosferisch perspectief door de ochtenddauw. En het herfstlicht heeft soms dat roze met de avondzon. In de winter kan het prachtig kaal en ijzig blauw zijn.”

In juni kunt u de werken van Patricia Spoelder bezichtigen (en eventueel aanschaffen) in het kerkje van Zuiderwoude. De kerk is elk weekend geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Waar: Kerkje van Zuiderwoude
Wanneer: Ieder weekend vanaf 10 juni tot en met 25 juni
Openingstijden: Van 12.00 tot 16.00

Meer informatie:
www.patriciaspoelder.nl